7. juuni 2017

Hõrk rabarbrikook hapukoorega

Väga maitsev rabarberikook, mure ja veidike krõbe põhi ja kreemjas täidis. Minu jaoks oli isegi veidi liiga kreemjas, kui mitte öelda vedel. Arvan, et järgmisel korral proovin nii teha, et lisan täidisele veel ühe muna ja vaatan, kuidas siis jääb. Maitse poolest aga väga kiidan ja kindlasti teen seda veel.


Tainas:
100 g võid
85 g suhkrut (1 dl)
50 g Saare 20% hapukoort
1 muna
180 g nisujahu (3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g Saare 20% hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
4-5 rabarbrivart
demerara pruuni suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.

Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.

Retsepti leidsin Nami-Nami kodulehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar