2. mai 2014

Toorjuustukeeks mustikate ja rosinatega

Tuli tahtmine teha üks keeks kodustest vahenditest. Aluseks võtsin klassikalise keeksi retsepti ja muutsin seda vastavalt sellele, mis kodus olemas oli või ei olnud. Nisujahu asendasin osaliselt odrajahuga.



200 g toasooja võid
150 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
0,25 tl soola
5 muna, toasooja
300 g nisujahu või 230 g nisujahu ja 70 g odrajahu
0,5 tl soodat
2 peotäit mustikaid
1 dl rosinaid

Vahusta toasoe või vahule. Seejärel lisa toorjuust ning mikserda uuesti. Lisa suhkur, sool ja mikserda kohevaks vahuks. Lisa siis ükshaaval munad (iga kord mikserdades). Sõelu jahu ja sooda läbi sõela tainale ning sega lusikaga tainasegu ühtlaseks. Sega ettevaatlikult tainale juurde mustikad ja rosinad.

Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (maht ca 1,5l) ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit või kuni tikuga katsudes tainas enam tiku külge ei jää.

Retsepti aluseks eelnev keeksi postitus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar