Haarasin poeletilt karbi kukeseentega, sest kohe oli isu ühe mahlase seenepiruka järele. Tegelikult see isu on mul juba tükk aega olnud, aga turule ma ei ole jõudnud, metsa ammugi mitte. Nüüd siis sain rõõmustada, sest Selveris olid seened täitsa olemas. Tulin koju seente ja kanaga ning oli kindel plaan need üheks soolaseks pirukaks kokku keerata. Esimesel päeval avastasin oma kokaraamatust ühe hõrgu seene-juustupiruka, aga pidin end natuke kiruma, sest taina koostisosana oli ära märgitud ka porgand. Ma olin just lõpetanud lapsele porgandipüree tegemise, oma viimastest porganditest loomulikult. Sel päeval jäi pirukas ahju panemata. Täna võtsin uuesti plaani pirukaretsepti otsimise, sel korral siis Toidutare lehelt. Ja just täpselt minu jaoks oli tänane päevaretsept - Kana-seenepirukas. Sain oma isu rahuldatud ja ei pidanud pettuma:)
Antud kogus on 6-le
500 g lehttainast
Täidis:
2 sl õli
1 porru
3 küünt küüslauku
200 g seeni (kasutasin kukeseeni)
2 keedetud kanafileed
2 dl vahukoort
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
2 sl tüümiani
määrimiseks muna
Kuumuta pannil õli ja prae viilutatud porrut 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja seened ning prae veel 5 minutit. Lisa ka tükeldatud kanaliha ja vahukoor ning kuumuta 10 minutit või kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tüümianiga, tõsta tulelt ning jahuta. Rulli tainas piklikuks tükiks ja tõsta täidis selle ühele poolele. Tõsta teine tainapool peale, suru servad tihedalt kinni, pintselda lahtiklopitud munaga üle. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.
Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar