14. september 2010

Jogurtitort

Stefan sai juba 7-kuuseks. Sel puhul jälle tort. Minu esimene katsetus želatiiniga. Kuigi olen juba aastaid üsna tihti küpsetanud, tekitavad želatiiniga retseptid minus siiani hirmu. Millegi pärast on mul tunne, et need koogid mul ei õnnestuks. Nüüd võtsin aga südame rindu ja valmistasin oma esimese želatiiniga koogi, täitsa sisetunde järgi, mitte retsepti jälgides. Ja võin rõõmustada, sain sellega hakkama:)


Põhi:
100 g võid
1 dl fariinisuhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
2 sl kakaopulbrit

Täidis:
1 kg metsamarjajogurtit
20 g želatiini + 2 dl vett

Pealne:
0,5 pk Mikaado vaarikatarretisepulber

Vahusta toasoe või fariinisuhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lase jahtuda. Sega želatiin veega ning lase 10-15 minutit paisuda. Kuumuta kuumaveevannil vedelaks ning sega ettevaatlikult jogurtiga. Vala segu jahtunud koogipõhjale ning aseta külmkappi tahkuma. Kui täidis on kivistunud (mõne tunni pärast), sega tarretis juhendi järgi kokku, lase veidi jahtuda ning vala tordile kõige peale. Lase tordil üleöö külmkapis seista.

Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar