2. juuni 2010

Tuunikalapirukas

Üks mõnus vaheldus eestlaste tavapärasele kartul-kaste-õhtusöögile. Mõnus tuunikalamaitseline soolane suutäis. Mulle meeldib.


Põhi:
75 g võid
1,5 dl riivitud juustu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 porru
2 sl õli
2 tuunikalakonservi vees (a`185 g)
2 dl riivitud juustu
3 muna
3 dl hapukoort
1 tl sidrunipipart
1 dl hakitud tilli

Sega pehme või, riivjuust ja jahu-küpsetuspulbrisegu tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Haki porru ja kuumuta õlis pehmeks. Laota eelküpsetatud põhjale. Jaga peale ka nõrutatud tuunikalakonservid ja riivitud juust. Klopi munad lahti hapukoorega, lisa hulka hakitud till ja sidrunipipar ning vala segu vormi. Küpseta veel ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldkollane.

Retsept: Selver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar