Nii tore, et emal on endiselt olemas väike aiamaa, kust saab igasugu maitsvaid asju alati kaasa. Sel korral tulin sealt tagasi sülemi rabarberitega. Seega tuli küpsetada üks tõsine rabarberikook, kuhu läheks sisse võimalikult palju rabarbereid. Leidsin ühe hõlpsalt valmiva koogi, mis maitseb hästi nii tegemispäeval soojalt kui järgmisel päeval külmalt. Sama retsepti järgi võib kooki teha ka õunte või metsamarjadega. See on nüüdsest üks minu lemmikumaid rabarberikooke. Soovitan!
5 muna
4 dl suhkrut
4 dl pannkoogijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl hapukoort
200 g võid
500-700 g rabarbereid
soovi korral tuhksuhkrut või kaneeli
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa sulatatud rasvaine, hapukoor ja tükeldatud rabarberid, sega ühtlaseks massiks. Laota plaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit. Puista soovi korral üle tuhksuhkru ja /või kaneeliga. Kaneeli võid segada ka taina sisse.
Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust".
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Tegin täna seda kooki. Pole midagi halba öelda - kõik sõid ja kiitsid. Tegelikult oli see kook ajalooline, sest minu esimene katsetus meie uues gaasipliidis.
VastaKustutaVäga tore, kui meeldis:)
VastaKustutaVäga hea retsept :) Maitsev kook tuli.
VastaKustutaTere Gerly,
VastaKustutaKüsimus kas tavalist nisujahu kasutada ei saa? Miks just pannkoogijahu? Milles peitub jahude erinevus selle koogi tegemise puhul?
Tänan! Tarmo.
Tere!
VastaKustutaMina tavalise jahuga katsetanud ei ole, ilmselt tuleks siis suhkrut veidi rohkem panna jne, mis pannkoogijahus kõik juba seguna valmis on.