3. veebruar 2012

New Yorgi Juustukook

Otsisin kooki, mis oleks minu sünnipäevalaua vääriline ning samas, mida ma varem teinud ei ole. Tuleb ju tunnistada, et mu katsetamised on viimasel ajal kuidagi unarusse jäänud ja blogi pole eriti täiendust saanud.
Ja meelde tuligi see uhke kook, mida juba kunagi ammu-ammu Ragne blogis piilumas käisin, see oligi see kook, mida otsisin:)
Super kreemine ja paks kook, mis sulab suus. Kook kadus laualt väga kiiresti, ilmselt see fakt räägib enda eest:)




Põhi: 
3 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut 
125 g võid


Täidis:
1 kg maitsestamata toorjuustu (Bonjour, Philadelphia vms) 
200 g hapukoort
3 dl suhkrut 
1 tl vanillisuhkrut
5 muna 
2 munakollast
3 sl jahu
1 tl riivitud sidruni- ja apelsinikoort
1 sl sidrunist pressitud mahla

Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, suhkur ning vanillisuhkur. Kõige viimasena näpi hulka või. Aseta tainas jahuste käte abil lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ning aseta 10 minutiks külmkappi. Seejärel eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.

Täidise valmistamiseks sega kõik ained omavahel ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 250 kraadi juures 10 minutit, seejärel keera ahi 150 kraadini ja küpseta veel ca 1 tund ja 10 minutit. Jäta valmis küpsenud kook avatud ahjuuksega ahju jahtuma. Soovitav on kook valmis teha päev varem ning enne seveerimist hoida külmkapis.



Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar