3. veebruar 2012

Kana-lehttaigna korvikesed

Otsisin oma sünnipäevalauale mõnusaid suupisteid, mida saaks käe vahelt süüa, aga samas, mis oleks piisavalt toitvad. Need korvikesed asendasid veel sooja toitu ka väga edukalt. Muffinivormi soovitan väga hoolega määrida, muidu ei saa neid korvikesi sealt pärast kätte.
Igal juhul väga mõnus soolane suutäis!


Antud kogusest saab u 12 korvikest

500 g lehttainast
500 g kanafileed
3-5 sibulat (sõltub sibula suurusest)
300 g riivjuustu
1 pakk rõõska koort
tilli
meelepäraseid maitseaineid

Vaja läheb muffinivormi või metallist "korve".

Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks, prae pannil vähese õliga ja maitsesta nii nagu sulle meeldib, aga pigem veidi tugevamalt. Lase kanatükkidel jahtuda ja haki siis täiesti peeneks. Haki sibul, prae pannil klaasjaks ja lisa peeneks hakitud kanale ning sega. Määri muffinivormi korvid õliga, haruta lehttaigen lahti, rulli veidi õhemaks, lõika kruusi/klaasiga ümmargused rõngad ja vooderda nende rüngastega muffinivormi korvid. Üle korvi serva jääv osa lõika ära. Pane iga korvi sisse kana-sibula täidist ja kalla peale rõõska koort nii palju, et korvid oleksid ääreni täis. Puista iga korvi peale riivjuustu ja kaunistuseks võid peale panna tilli. Küpseta ca 200 kraadi juures kuni korvikesed on pealt kuldsed. Soojalt eriti head!

Retsepti leidsin Selveri retseptikalendrist (2011).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar