Tihti on inimestel probleem, mida kõigi oma rabarberitega suvel peale hakata. Siin üks ülilihtne võimalus. Keeksi meenutava põhjaga maitsev rabarberikook.
Antud kogus on 24 cm läbimõõduga koogivormile
Põhi:
125 g võid
4 sl suhkrut
1 muna
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
0,5 liitrit rabarberitükke
4 sl suhkrut
1 muna
250 g hapukoort
Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, hõõru veel ning sega hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Suru pehme tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Haki rabarberid ja puista neile 2 sl suhkrut. Vala rabarberid tainale ning soovi korral lisa veel suhkrut. Vispelda muna 2 sl suhkruga, lisa hapukoor ja vala segu rabarberitele. Küpseta 180 kraadises ahjus ligikaudu 45 minutit.
Retsepti leidsin: AS Ajakirjade Kirjastuse "OmaMaitse retseptiraamatust".
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar