1. juuli 2011

Ülilihtne rabarberikook

Tihti on inimestel probleem, mida kõigi oma rabarberitega suvel peale hakata. Siin üks ülilihtne võimalus. Keeksi meenutava põhjaga maitsev rabarberikook.


Antud kogus on 24 cm läbimõõduga koogivormile

Põhi:
125 g võid
4 sl suhkrut
1 muna
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit


Kate:
0,5 liitrit rabarberitükke
4 sl suhkrut
1 muna
250 g hapukoort

Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, hõõru veel ning sega hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Suru pehme tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Haki rabarberid ja puista neile 2 sl suhkrut. Vala rabarberid tainale ning soovi korral lisa veel suhkrut. Vispelda muna 2 sl suhkruga, lisa hapukoor ja vala segu rabarberitele. Küpseta 180 kraadises ahjus ligikaudu 45 minutit.

Retsepti leidsin: AS Ajakirjade Kirjastuse "OmaMaitse retseptiraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar