22. oktoober 2010

Kodujuustu ja valge šokolaadi juustukook

Uute asjade katsetamisse on nüüd juba üsna pikk vahe tulnud, kuid küpsetamisega tegelen endiselt pidevalt. Lihtsalt nii palju on juba häid järele proovitud retsepte tekkinud, et paljusid asju teen korduvalt ja korduvalt. Selle koogi tegemine võttis mul aega täpselt nädala. Nimelt oli plaan see küpsetada lapse 8-kuuseks saamise puhul. Päev varem läksin poodi, kuid unustasin vajalikud komponendid kirja panna ja kahjuks kõik vajalik poes ei meenunud. Järgmisel päeval käisime Tartus arsti juures, peale seda läksin veel korra samamoodi poodi, alles kolmanda poes käiguga olid kõik vajalikud komponendid kodus olemas ja kook sai valmis küpsetatud nädal hiljem, kui olin plaaninud. See-eest oli antud küpsetis tõeliselt ootamist väärt, lisan oma lemmikute hulka.


Põhi:
150 g kakaoküpsiseid (kasutasin Selga šokolaadiküpsiseid)
70 g võid

Täidis:
150 g toorjuustu
250 g kodujuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 dl tärklist
3 muna
1 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
150 g mustikaid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.

Mikserda toor- ja kodujuust kreemjaks. Sega suhkur, vanillsuhkur ja tärklis ning lisa toorjuustusegule. Klopi ükshaaval ja pidevalt vahustades juurde munad ja vahustamata koor. Sulata tükeldatud valge šokolaad veevannil või nõrgal kuumusel ja sega ülejäänud massi hulka. Vala segu põhjale ja raputa peale mustikad. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Kui kook kipub küpsetamise ajal liialt pruunistuma, kata see pealt fooliumiga. Paota väheke ahjuust ja lase koogil ahjus jahtuda. Serveeri jahtunult.

Retsepti leidsin: Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar