17. september 2010

Kirju koer I

Kirju koer on minu suur lemmik lapsepõlvest saati, meil oli kodus kombeks teha ühe pika "vorsti" asemel pisikesi ümmargusi pallikesi, need olid mingis laste kokaraamatus moorapallide nime all. Olen proovinud erinevaid kirju koera retsepte, aga see on minu lemmik. Kook läheb seistes aina paremaks, nii et hea oleks kannatust varuda - ootamine on seda väärt!


2 pakki ( a`180 g) eestimaiseid küpsiseid (mina kasutan Kalevi Tee Ekstra küpsiseid)
250 g marmelaadikuubikuid
1 dl rosinaid
3 sl kakaopulbrit
150 g võid
1/2 purki suhkruga kondenspiima

Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni "100 kooki 2" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar