5. juuli 2010

Kohupiima-mustikamuffinid

Mulle meeldib muffineid teha, sest need saavad väga kiiresti valmis. Kui isu peale tuleb, ei pea kaua ootama. Tõmbasin sügavkülmast välja oma viimased mustikavarud ja tegin ühed mahlased kohupiimased kakukesed. Meil oli kolme peale (mina, mu abikaasa ja minu väike vend) 12 muffinit ja tuleb tunnistada, et viimaste pärast läks lausa võitluseks. Seega nende heas maitses vist kahelda ei maksa.



Antud kogusest saab 12 tükki

250 g kohupiima
150 g võid
1 muna
1 pakk Juubeli tordipulbrit
1 dl piima
200 g värskeid või külmutatud mustikaid

Vispelda omavahel segamini kohupiim ja toasoe või. Klopi hulka muna. Lisa tordipulber ja piim ning sega kiiresti ühtlaseks. Väldi ülesegamist. Lõpuks lisa ettevaatlikult mustikad. Tõsta tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse, nii et täidetud oleks 2/3. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lisa Virkuse ja Pille Endeni "Kohupiima ja kodujuustutoidud 2" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar