1. jaanuar 2010

Aleksandrikook

Tegemist on minu ühe lemmikuga, kuid siiani ei olnud ise proovinud seda teha. Minu üllatuseks oli selle koogi valmistamine ülilihtne ja see sai väga kiirelt valmis. Üks tõeliselt magus suutäis.



Antud kogusest saab 10 tükki

Põhi:
2 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 muna

Täidis:
3 dl õunamoosi (originaalretseptis vaarikamoos)

Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 sl vett
mahla värvi andmiseks (näiteks mustsõstra-, kirsi- või vaarikamahla)

Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või. Näpista segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks. Rulli  (mina vajutasin märgade kätega ja lõpuks silusin lusikaga, nii sai väga edukalt) tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks (30 x 25 cm). Küpseta koogipõhja 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lõika soe põhi kaheks ja määri üks pool moosiga. Tõsta teine tükk peale. Lõika kook kandilisteks tükkideks ja lase jahtuda.

Sega tuhksuhkur veega ja värvi mahlaga roosaks. Määri märja noa abil kookidele, soovi korral kaunista pealt puruga.



Retsepti leidsin Nami-nami koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar