30. november 2015

Lõhe lehttaignas

Taaskord üks asi, mida ma ammu-ammu juba olen tahtnud katsetada. Peale tööd on aga tavaliselt kõht nii tühi ja tahaks kiirelt söögi valmis saada. Kuna praegu olen lapsega hoolduslehel, siis oli lõpuks ometi selleks suurepärane võimalus. Muutsin natuke originaalretsepti, super hea toit ja väga toitev. Raudselt meie pere uus lemmik.


600 gr lõhefileed (sobib ideaalselt ka forell)
lehttaigen
sidrunipipar
sool/pipar
till
2 sibulat
100 gr hapukoort
1 muna

Eemalda kalafileelt nahk, tükelda see ning maitsesta soola ja sidrunipipraga. Haki sibul ning prae pannil kuldpruuniks. Lisa pannile hapukoor ja till ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta madalal tulel, kuniks segu hakkab tahenema. Sega kala tükid sinna hulka. Sulata lehttaigen ning rulli lahti ja lõika soovitud suurusega tükkideks. Aseta kalasegu taignale ja vormi soovitud kuju ja suurusega pirukas. Mätsi taignaservad tihedalt kinni. Klopi muna kergelt vahule ja maitsesta soola-pipraga. Pintselda täidetud lehttaigen pealt munaseguga. Tee taigna peale ka sisselõikeid õhu ligipääsuks. Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kuni 45 minutit.



Retsepti leidsin blogist Minu kõige maitsvam hobi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar