600 gr lõhefileed (sobib ideaalselt ka forell)
lehttaigen
sidrunipipar
sool/pipar
till
2 sibulat
100 gr hapukoort
1 muna
Eemalda kalafileelt nahk, tükelda see ning maitsesta soola ja sidrunipipraga. Haki sibul ning prae pannil kuldpruuniks. Lisa pannile hapukoor ja till ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta madalal tulel, kuniks segu hakkab tahenema. Sega kala tükid sinna hulka. Sulata lehttaigen ning rulli lahti ja lõika soovitud suurusega tükkideks. Aseta kalasegu taignale ja vormi soovitud kuju ja suurusega pirukas. Mätsi taignaservad tihedalt kinni. Klopi muna kergelt vahule ja maitsesta soola-pipraga. Pintselda täidetud lehttaigen pealt munaseguga. Tee taigna peale ka sisselõikeid õhu ligipääsuks. Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kuni 45 minutit.
Retsepti leidsin blogist Minu kõige maitsvam hobi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar