25. juuni 2012

Rabarberipirukas mandlikreemiga

Üks väheke teistsugune rabarberikook. Kook ise on väga magus, kuid hapud rabarberid tasakaalustavad seda magusust. Väga ilus ja efektne kook näiteks külalistele pakkumiseks.


Koostis:
100 g võid
30 g suhkrut
2 munakollast
140 g jahu
20 g kartulijahu

Täidis:

300 g rabarberit
50 g mandlilaaste
3 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut

Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahud omavahel ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Sega purustatud mandlid tuhksuhkruga. Lisa munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ning laota põhjale. Vala kreem peale ning küpseta 200 kraadises ahjus 30-35 minutit.

Retsepti leidsin oma köögikalendrist (Timer "Kalender 2012").

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar