Tort, mis oli tähtsal kohal minu sünnipäevalaual. Väga toitev ja samas väga efektne.
2 röstsaia
Täidis:
2 tuunikalakonservi (a 180g)
3 keedetud muna
2 dl majoneesi
1,5 dl hapukoort
1,5 sl tšillikastet või -ketšupit
1,5 sl mahedat sinepit
1,5 sl sidrunimahla
1 tl soola
Peale
0,5 dl majoneesi
1 dl hapukoort
Kaunistuseks:
150 g koorimata krevette
1 keedetud muna
0,5 punast paprikat
0,5 värsket kurki
Sega nõrutatud ja tükeldatud tuunikala, hakitud munad, majonees ja hapukoor. Maitsesta tšillikastme, sinepi, sidrunimahla ja soolaga. Lõika saiaviiludelt ääred. Pane 6 saiaviilu (tee kaks 3 viiluga rida) ja määri peale täidist. Tee torti samamoodi edasi, kuni kokku on neli kihti saia ja kolm kihti täidist.
Pealmiseks kihiks jääb sai (kui täidist üle jääb, saad seda edukalt ka hiljem tordi peale määrida). Kata tort toidukilega ning lase üleöö külmas seista. Sega majonees ja hapukoor ning kata sellega tort. Kaunista krevettide, keedetud munade, paprika ja kurgiga.
Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Pereköögi kokaraamatust"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar