21. märts 2011

Šokolaadipõhjaga mustika-kohupiimakook

Mis on parem külakost, kui enda tehtud kook? Enamasti tuleb kellelegi küllaminek meie pere puhul suht äkki, nii  on vaja leida lihtne ja kiirelt valmiv küpsetis. Aga just selliseid mina armastangi teha. Esiteks ei ole enam väga aega lapse kõrvalt pikalt köögis mässata ja ega väga ei taha ka, kui aus olla. Aga maitsvaid küpsetisi tahaks ju ikka teha ja süüa:) Sel korral võtsime külla minnes sellise koogi kaasa. Kiitusi jagati hoolega:)


Põhi:
100 g võid
1 dl fariinisuhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
2 sl kakaopulbrit


Täidis:
600 g kohupiima
200 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
3 muna
2-3 dl mustikaid

Vahusta omavahel toasoe või fariinisuhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega tainaks (mina panin kõik asjad purustajasse kokku ja tegin nendest korraga taina valmis). Vajuta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Eelküpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidise jaoks sega kõik ained, v.a. mustikad, omavahel. Vala segu tainale. Puista peale mustikad ja küpseta umbes 30 minutit. Kook on valmis, kui kohupiim servadest veidi kuldseks muutub.

Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar