16. detsember 2010

Spageti-hakklihavorm

Vormiroog, mis nii koostisosade kui ka maitse poolest meenutab vägagi lasanjet. Retseptis oli juustu aga ilmselgelt liiga vähe (1 dl), ma suurendasin seda kogust umbes 3 korda. Mulle makaroni- ja vormiroad üldse väga meeldivad ning see isegi ületas mu ootusi. Väga maitsev, kindlasti teen ka tulevikus.


Antud kogus on 6-le

250 g spagette

HAKKLIHAKASTE
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
1 purk purustatud tomateid
sool, must pipar
300 g hakkliha
1 tl paprikat (jahvatatud)
2 tl basiilikut (kuivatatud)

VALGE KASTE
0,75 dl jahu
7 dl piima
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
3 sl võid

PEALE
150 g riivjuustu

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Riivi porgandid ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista pannil hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk. Prae veidi ning lisa porgandid, tomatikonserv ja maitseained. Hauta 5-10 minutit. Valmista valge kaste. Sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja valge pipraga. Vala võitatud ahjuvormi pool hakklihakastmest, spagettidest ja valgest kastmest. Tee teine samasugune kiht. Puista üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 20 minutit.
Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar