13. august 2010

Mustikatort

Matis sai eile 30-aastaseks, suuri pidustusi meil plaanis ei olnud, aga tordi tegu oli iseenesestmõistetavalt kohustuslik:) Küll mina lehitsesin oma uhket tordiraamatut ja pakkusin härrale variante välja, kuid tema meelest olid kõik liiga udupeened. Mees soovis lihtsat ja tavalist torti ning soovitas retseptiraamatud hoopis kõrvale jätta:D Nii valmiski lihtne mustikatort. Kõik sööjad jäid rahule:)


Antud kogus on 24 cm koogivormile

biskviitpõhi (osta, küpseta Toidutare retsepti järgi või kasuta Juubeli tordipulbrit)
300 g maitsestamata jogurtit
0,3 liitrit vedelat mustikamoosi (sellest 3-4 sl jogurtiga segamiseks)
u 1,5 dl kultuurmustikaid (võib ka tavalisi kasutada)
šokolaadipuru

Lõika valmis biskviitpõhi kaheks kihiks. Immuta mõlemad kihid mustikamoosiga (mina immutasin pealmise kihi mõlemalt poolt). Jäta natukeseks seisma. Sega omavahel maitsestamata jogurt ja mustikamoos (vajadusel lisa sinna ka suhkrut). Määri segu alumisele kihile ning aseta pealmine kiht peale. Kata tort pealt ja külgedelt jogurti-moosiseguga ja jäta vähemalt 3 tunniks külmkappi seisma. Enne serveerimist määri vajadusel veel peale ja külgedele jogurtisegu ning kaunista tort mustikate ja šokolaadipuruga.


Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar