5. juuli 2010

Piparkoogimaitseline juustukook

Miks mitte küpsetada keset suve hoopis jõuluhõngulist kooki? Just seda ma tegingi. Suurepärane leid piparkoogiarmastajatele. See kook sobiks kindlasti väga hästi jõululauale. Keset suve on võimalik piparkoogine põhi asendada näiteks kaeraküpsistega, kuid tulemus on sel juhul hoopis midagi muud.


Antud kogus 10-le (24 cm läbimõõduga vormile)

Põhi:
200 g piparkooke
100 g sulatatud võid

Kate:
500 g kohupiima
300 g paksu hapukoort
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
3 muna
1 sl vahtrasiirupit

Soovi korral kaunistamiseks piparkooke

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Katteks sega kohupiim ja hapukoor. Lisa suhkur, vanillsuhkur ja kaneel ning vahusta segamini. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Lõpuks maitsesta vahtrasiirupiga. Kummuta vahune kohupiimamass vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja ääred saanud kauni värvi. Lase 10 minutit jahtuda ning eemalda ettevaatlikult vormist. Lase lõplikult jahtuda ja tõsta enne serveerimist veel tunniks külmkappi. Soovi korral pudista peale piparkoogipuru.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lisa Virkuse ja Pille Endeni "Kohupiima ja kodujuustutoidud 2" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar