26. juuli 2010

Maasika-kohupiima purukook

Korteris on praeguste ilmadega pidevalt ligi 30 kraadi, erilist soovi oma ahju sisse lülitada ei teki:D Mulle väga meeldivad puruga kohupiimakoogid, mida paksem kohupiimakiht vahel, seda parem. Ja sinna võib sisse panna mistahes marju, ikka on tõeliselt maitsev. Trotsides kuuma valmis järgnev kook.


Põhi ja pealne:
5 dl jahu
150 g margariini
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut

Täidis:
600 g kohupiima

2 dl hapukoort
0,5 dl piima
3 muna
1 tl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
5 dl maasikaid

Näpi toasoe margariin jahu, suhkru ja küpsetuspulbriga ühtlaseks puruks. Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, piim, munad, vanillsuhkur ja suhkur. Vala umbes pool puru kogusest 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse ahjuvormi, vajuta kõvaks põhjaks. Vala peale täidis, mille sisse torka maasikad, nii et enamus oleks kohupiimasegu sees. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes tund aega. Enne söömist lase vähemalt natuke jahtuda.
 
Retsept: Gerly Kukk

1 kommentaar: