13. aprill 2013

Klassikaline keeks väikese lisandiga

Mulle väga meeldivad keeksid, aga need peavad olema mõnusalt mahlased. Selle retsepti abil saab klassikalise keeksi, aga mahlasust lisab toorjuust. Väga mõnus ahjusoojana, aga ka järgmisel päeval.




200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
0,25 tl soola
5 muna, toasooja
300 g jahu
0,5 tl soodat

Vahusta toasoe või vahule. Seejärel lisa toorjuust ning mikserda uuesti. Lisa suhkur, sool ja mikserda kohevaks vahuks. Lisa siis ükshaaval munad (iga kord mikserdades). Sõelu jahu ja sooda läbi sõela tainale ning sega lusikaga tainasegu ühtlaseks.

Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (maht ca 1,5l) ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit.

Retsepti leidsin: Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar