16. detsember 2010

Šokolaadi-banaanimuffinid

Järjekordselt ühed väga maitsvad muffinid, mis tekitavad lausa sõltuvust. Pean iseendaga võitlust, et mitte kõiki üksi ära süüa, enne kui mees koju jõuab:D
Originaalretseptis on 2 banaani, mina panin 3.


Antud kogusest saab 11-12 muffinit

1 dl fariinsuhkurut
2 muna

100 g sulatatud küpsetusmargariini
3 küpset banaani
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi (Bitter või Fazeri plokkšokolaad)

GLASUUR
100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Lisa sulanud ja jahutatud margariin, kokanoaga tükeldatud šokolaad ning kahvliga püreeks vajutatud banaanid. Sõelu peale küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega tainas ühtlaseks. Küpseta 200° juures 18–20 minutit, lase jahtuda. Pane tükeldatud šokolaad väiksesse minigrip-sulguriga kilekotti, suru õhk välja ja vajuta sulgur kinni. Pane kott umbes 50° vette ning hoia seal šokolaadi sulamiseni. Võid šokolaadi sulatada ka veevannis, kuid siis pead hoolega jälgima, et selle hulka ei satuks auru või veetilku – need muudavad segu tükiliseks. Fazeri šokolaadi kasutamisel leiad sulatamisõpetuse ka pakendilt. Jaga sulanud šokolaad muffinite peale.

Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar