23. november 2010

Banaani-kookosmuffinid

Üsna tihti on meie peres selline situatsioon, et tahaks õhtul midagi head, aga kapis kohe üldse mingeid maiustusi ei leidu. Siis tulevad appi muffinid, sest neid on imekerge valmistada ja need saavad valmis enne, kui isu üle jõuab minna:D Abikaasa arvas, et ta enne trenni minekut neid ei söö, aga kui oli minu käest ampsu saanud, siis tuleb tunnistada, et tema järgnevateks ampsudeks kulusid praktiliselt kolm muffinit, mis ma endale köögist tõin:D
Kuna tuli kodus olevate vahenditega läbi ajada, asendasin originaalretseptis olnud fariinisuhkru Demerara suhkruga.


Antud koguses saab 12 muffinit

4 dl jahu
4 sl suhkrut
4 sl Demerara suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 dl kookoshelbeid
1 dl rosinaid
2 keskmist banaani
1 muna
1,25 dl piima
50 g sulatatud küpsetusmargariini

kaunistamiseks pärlsuhkrut

Lõika banaanid väikesteks tükkideks. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa seejärel ka banaanitükid. Klopi kokku toasoe piim, leige sulamargariin ja muna ning lisa kuivale segule. Sega võimalikult vähe, et tainas ei muutuks sitkeks. Jaga tainas muffinipesadesse ja puista soovi korral peale pärlsuhkrut. Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.

Retsepti leidsin Maire Suitsu ja Lia Virkuse "Muffinid" raamatust.

2 kommentaari:

  1. Tore on näha, et lõpuks leidis kasutust ka kevadel Soomest toodud pärlsuhkur :)
    Muffinid tunduvad igatahes väga isuäratavad ja hea meelega meiks neid hommikukohvi kõrvale.

    VastaKustuta
  2. Jaa, ma olin selle suhkru juba täitsa ära unustanud. Kappi koristades jäi näppu:)

    VastaKustuta