15. juuni 2010

Mango-vaarika-juustutort

Meie poeg Stefan sai 4-kuuseks, sel puhul jälle tort. Tegu on tõeliselt maitsva tordiga, kindlasti püsib see tükk aega minu lemmikute hulgas. See tort ei vajagi siia ette pikka heietust, piisab sõnast - soovitan!


Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
2 sl fariinisuhkrut
90 g võid

Kate:
500 g toorjuustu
4 dl hapukoort
2,5 dl suhkrut
1 purk (425 g) mangokompotti
3 dl vaarikaid (värskeid või jäiseid)
5muna
2 sl jahu

Purusta küpsised. Sega juurde fariinisuhkur ja sulatatud ning jahutatud või. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Selleks pehmenda suures kausis toorjuust ning lisa hapukoor ja suhkur. Sega juurde püreeritud mango, vaarikad, munad ja jahu. Kalla segu põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund 15 minutit. Jahuta ahjus (kinnise uksega) 1 tund. Lase enne serveerimist seista külmkapis vähemalt 3 tundi kuni üleöö.

Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Angeelika Kangi "Tordiraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar