7. veebruar 2010

Pisikesed lihapirukad ja juustusaiakesed

Need pisikesed lihapirukad olid ammusest ajast minu soovin-lähiajal-küpsetada nimekirjas. Lõpuks siis jõudsin nende tegemiseni ja tulemuses ei pidanud pettuma. Valmistasin kohe topeltkoguse. Ja kuna tainast jäi natuke üle või täidist puudu, oleneb kuidapidi asjale läheneda, siis sain ka mõned juustusaiakesed teha (lahti rullitud tainale panin meelepärase koguse riivitud juustu, keerasin taina rulli ning lõikasin otsast u 2 cm paksused keerud).



25 g pärmi
3 dl vett
5 tl suhkrut
1,5 tl soola
ca 8 dl jahu
4 sl õli

Lihapirukate täidis:
0,5 dl riisi (keetmata kogus)
200 g hakkliha
0,5 muna (toores)
hakklihamaitseainet
soola, pipart

Juustusaiakeste täidis:
riivitud juust

Peale määrimiseks:
0,5 muna


Pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt 3 tl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele, lisa sool ja järelejäänud 2 tl suhkrut, sega korraks. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korraks läbi. Valmis tainale puista peale kergelt jahu, kata rätikuga ning jäta tainas kerkima umbes pooleks tunniks.

Täidise jaoks keeda riis pehmeks. Keeda ka hakkliha kergelt läbi, kuni roosaka värvuse kadumiseni (keedetuna jääb hakkliha mahlasem). Sega kokku keedetud riis ja hakkliha, lisa hulka toores muna ning maitsesta.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Aseta pikkitainast äärele täidist ning keera rulli vorstiks niipalju, et täidis peituks tainasse. Lõika noaga tainaäär katki ning korda sama tegevust seni, kuni tainas ja täidis otsa saavad. Meisterdatud vorstid lõika umbes 2 cm laiusteks juppideks ning aseta ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadises ahjus seni, kuni pirukad on pealt kuldsed.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar