18. oktoober 2023

Banaanikeeks (laktoosi- ja gluteenivaba)

 Banaanikeeks on minu lemmik, see lõhn, mida selle küpsetamine koju tekitab ja see mahlane maitse... See keeks säilib ilusti mitu päeva ja on nii mõnus nii hommikukohvi kõrvale kui ka lõuna ajal väikeseks magusaks ampsuks.


3 küpsemat banaani
1 tl sidrunimahla
450 ml gluteenivaba jahusegu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl vanillsuhkrut
1–2 tl kaneeli
0,5 tl soola
150 ml pruuni suhkrut
100 g toasooja laktoosivaba võid
2 muna
120 ml laktoosivaba keefirit

Soovi korral lisa taignasse šokolaaditükke


Purusta ühes kausis banaanid ja sega juurde sidrunimahl. Sega teises kausis kokku gluteenivaba jahusegu, küpsetus­pulber, sooda, vanillsuhkur, kaneel ja sool. Kolmandas kausis sega omavahel toasoe või ja suhkur ning munad. Sega banaanid võiseguga ja lisa ka jahu. Sega kõik kokku, lisades viimasena keefiri. Ära liiga uljalt sega. Keeks jääb mõnusalt mahlane ja pehme, kui tainast vähem segad.

Määri vorm võiga ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Ahjust välja tõstes võid keeksi veel pintseldada võiga.

Retsepti leidsin Pereköök ajakirjast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar