3. oktoober 2011

Pariisi õunakook

Hästi mahlane ja mõnus õunakook nii soojana kui ka paari päeva pärast süües.



1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
0,25 sl soola
1 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
3 muna 
3 sl õli
1 dl piima
800 g õunu


Kate:
0,75 dl suhkrut
1 muna 
50 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile
Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.


Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar