18. juuli 2011

Nigella Lawsoni banaanikeeks rummiga

Minu uus armastus. Mahlane, maitsev ja suussulav. See on kindlasti üks küpsetis, mida iga inimene oma elu jooksul maitsma peaks.
Kuna ma ei ole eriline pähklitega küpsetiste fänn, jätsin mina pähklid keeksi panemata.
Kõige maitsvam on see keeks leigena, kõrvale külm piim. Lihtsalt jumalik:)





100 g seemneteta rosinaid 
75 g rummi või burbooni viskit
175 g nisujahu 
2 tl küpsetuspulbrit 
0.5 tl söögisoodat 
0.5 tl soola 
125 g magedat sulatatud võid 
150 g suhkrut 
2 suurt muna 
4 väikest küpset banaani (kooritult u 300 g, püreesta)
1 tl vanilliekstrakti 

Sega rosinad ja rumm väikeses kausis ning lase veidi paisuda.
Kuumuta ahi 170ºC.
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Sega suures kausis sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades rummised rosinad ja vanilliekstrakt. Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Kalla tainas 23x13x7cm võitatud ja jahuga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 170 kraadise ahju keskosas 60-75 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Retsepti leidsin Nami-Nami koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar