Meie laps sai 11-kuuseks. Tahtsin sel puhul midagi uut katsetada. Rullbiskviit on mu suur lemmik, kuid mingil põhjusel ei olnudki ma seda ise siiani teinud. Retseptis tegin väiksed muudatused, täidisele panin lisaks vahukoorele ka kohupiima ja lisasin natuke suhkrut. Retsept näeb ette, et kogus on mõeldud 30x30 cm ahjuplaadile, kuid minu meelest jäi nii põhi natuke liiga paks. Ilmselt järgmisel korral teen suurema plaadiga.
Maitse on aga väga hea ja kindlasti teen seda ka edaspidi.
Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 ml vahukoort
2 sl suhkrut
200 g vaniljemaitselist kohupiima
3 dl maasikad
Klopi munad suhkruga korralikuks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (30 x 30 cm) ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista valmis koogipõhi suhkruga üle (et see küpsetuspaberi külge kinni ei kleepuks) ja kummuta see küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära ja kata koogipõhi puhta rätikuga. Jäta jahtuma. Tee täidis: vahusta 200 ml koort suhkruga ja sega sinna hulka ka kohupiim. Purusta 2-3 dl maasikaid. Määri vahukoore-kohupiimasegu koogipõhjale ja laota purustatud maasikad selle peale. Keera kook küpsetuspaberi abil lõdvalt rulli, ja kui see on täiesti jahtunud, lõika viiludeks. Kui tahad valmis rullbiskviiti pikemalt säilitada, siis keera see paberisse ja pane kilekotiga sügavkülma.
Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.
14. jaanuar 2011
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar