14. mai 2012

Šokolaadikeerud

Ma olen alati lihtsate asjade austaja olnud, st mida kiiremini ja lihtsamini neid valmistada annab, seda parem. Sõbranna Tuuli käest sain hea küpsetamise mõtte, tegin selle ka teoks. See retsept (kui seda üldse nii nimetada saab) sobib väga hästi ka nendele inimestele, kes erilised küpsetajad ei ole.



500g Eesti Pagari pärmi-lehttaigent
1 purk Nutellat
1 muna
pärlsuhkrut

Sulata taigen, rulli see jahusel pinnal õhukeseks ninga kata šokolaadikreemiga. Keera taigen rulli ning lõika otsast umbes 1,5 cm paksused kettad. Aseta kettad muffinipaberitega täidetud muffinipannile. Määri pealt munaga ning puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 10-15 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldsed.

Retsepti idee: Tuuli Pärnmäe

Nigella juustuküpsised


Ma armastan juustuga küpsetisi, nii küpsiseid, saiakesi kui ka ahjuroogasid. Katsetasin mitmeid erinevaid juustuküpsiste retsepte, kuid see sai minu lemmikuks. Cheddar juustu asemel ostsin mina lihtsalt ühe tavalise tugevamaitselise juustu ja tulemus tuli ka väga hea.




Koostis:
100 g riivjuustu (cheddar)
25 g pehmet võid
50 g jahu
0,25 tl küpsetuspulbrit

Pane koostisained kaussi ja näpi tainas ühtlaseks, seejärel mätsi palliks. Või kalla kõik koostisained köögikombaini ja sega ühtlaseks. Tõsta tainapall 15 minutiks külma. Seejärel rulli tainas jahuga üle puistatud laual umbes 3 mm paksuseks ja lõika vormi abil välja väiksed küpsised. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises eelkuumutataud ahjus 10-12 minutit. Sellest kogusest saab ühe plaaditäie.

Retsepti leidsin Perenaine.ee lehelt.

Kohupiima-purukook (plaadikook)

Mulle kohutavalt meeldib poes müüdav Hagari Lahe kohupiimakook. Selline mõnus mahlane kohupiimaga purukook. Nüüd üritasin ise midagi sarnast teha ja see katsetus õnnestus üsna hästi.
Tegemist on plaadikoogiga, mida on väga lihtne suurele hulgale inimestele küpsetada. Mina tegin selle koogi oma emale emadepäevaks:)



Purutainas:
350 g võid
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
u 500 g jahu


Täidis:
500g hapukoort

2 kohupiimapasta tuubi
2 pakki vaniljemaitselist kohupiima
3 dl suhkrut
3 muna

Mudi kõik taigna koostisosad omavahel korralikuks puruks. Sega täidise ained omavahel. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sinna umbes pool puru kogusest, mätsi see kõvaks kihiks. Kalla peale täidis ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus, kuni kook on pealt kuldne (umbes 45 minutit).

Retsept: Gerly Kukk