26. august 2010

Kass Arturi kook

Meie lapseke sai 13. augustil juba poole aastaseks. Nagu juba tavaks, oli sel puhul laual kook. Väike vend viis mu mõtted Kass Artuti koogi tegemisele ja just selle ma nüüd tähtpäeval plaaniks võtsingi. Kooki oli ääretult lihtne teha ja kodune maius oli minu meelest isegi maitsvam, kui poes müüdav (kuid järgmisel korral ma paneks võid vähem). Ainuke asi, et see kook peab vähemalt mõni tund enne söömist seisma, nii et kannatust on vaja:)


Antud kogusest saab umbes 15 lõiku

200 g võid
300 g iiriseid
65 g maisipulki

Sulata kastrulis või ja iirised. Sega ühtlaseks massiks. Vala suurde kaussi maisipulgad, vala peale või-iirisesegu. Sega läbi ja lase aeg-ajalt segades jahtuda. Kui segu on täielikult jahtunud, mätsi see küpsetuspaberi peal vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase külmkapis seista vähemalt 2 tundi. Lõika viiludeks.


Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni "100 kooki 2" raamatust.

13. august 2010

Mustikatort

Matis sai eile 30-aastaseks, suuri pidustusi meil plaanis ei olnud, aga tordi tegu oli iseenesestmõistetavalt kohustuslik:) Küll mina lehitsesin oma uhket tordiraamatut ja pakkusin härrale variante välja, kuid tema meelest olid kõik liiga udupeened. Mees soovis lihtsat ja tavalist torti ning soovitas retseptiraamatud hoopis kõrvale jätta:D Nii valmiski lihtne mustikatort. Kõik sööjad jäid rahule:)


Antud kogus on 24 cm koogivormile

biskviitpõhi (osta, küpseta Toidutare retsepti järgi või kasuta Juubeli tordipulbrit)
300 g maitsestamata jogurtit
0,3 liitrit vedelat mustikamoosi (sellest 3-4 sl jogurtiga segamiseks)
u 1,5 dl kultuurmustikaid (võib ka tavalisi kasutada)
šokolaadipuru

Lõika valmis biskviitpõhi kaheks kihiks. Immuta mõlemad kihid mustikamoosiga (mina immutasin pealmise kihi mõlemalt poolt). Jäta natukeseks seisma. Sega omavahel maitsestamata jogurt ja mustikamoos (vajadusel lisa sinna ka suhkrut). Määri segu alumisele kihile ning aseta pealmine kiht peale. Kata tort pealt ja külgedelt jogurti-moosiseguga ja jäta vähemalt 3 tunniks külmkappi seisma. Enne serveerimist määri vajadusel veel peale ja külgedele jogurtisegu ning kaunista tort mustikate ja šokolaadipuruga.


Retsept: Gerly Kukk

Suvikõrvitsapätsikesed

Selle roa valmistamisel olin mina koka abiline:D Põhilise au selle toidu valmimisel võib enda peale võtta mu sõbranna Tuuli. Kuna aga tegu on väga mõnusate soolaste koogikestega, otsustasin selle retsepti siia blogisse panna.


0,5 kg suvikõrvitsat
2 sl hakitud siledaid petersellilehti
2 sl peenestatud tilli
1 sibul
3 sl keedetud riisi
3 sl riivjuustu
2 muna
1,5 dl jahu
näputäis Cayenne'i pipart
soola
purustatud musta pipart
praadimisõli

Riivi suvikõrvits peeneks ja pigista kätega liigne vedelik välja. Sega kõik ained tainaks, maitsesta. Aja õli pannil kuumaks. Tõsta supilusikaga pannile 3–4 kuhjakest, suru need lamedateks pätsideks. Küpseta mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui tainas ei püsi koos, võta abiks lusikatäis kartulijahult. Serveerimisel tõsta igale pätsile kuhjake külma paksu hapukoort, jogurtit või toorjuustu.


Retsepti leidis Tuuli Toidutare koduleheküljelt.